Diagnoser og tilbud i psykiatrien
Her på siden har vi samlet tilbud til børn og unge, som har en diagnose. Det kan være alt fra ADHD til depression, autisme, kræft, personlighedsforstyrrelse eller andre sindslidelser.
Om det er dig selv, der har en diagnose, eller du er pårørende til en, der lider af en diagnose og har brug for hjælp til at finde din vej i det, så er vi her for at hjælpe dig.
ADHD-foreningen
Har du ADHD eller ADD, eller kender du en, der har, så kan du eller din familie få hjælp i ADHD-foreningen. Foreningen kan hjælpe dig med værktøjer, som du kan bruge i din hverdag. Foreningen er der for dig, når du har tid eller brug for det. Du kan blandt andet komme i deres LEGO Café eller netværksgrupper, hvor du kan møde andre med ADHD eller ADD.
Du kan læse mere om ADHD-foreningen eller kontakte den her.
Autisme Ungdom Fyn
Autisme Ungdom Fyn er drevet af unge autister, som laver sociale arrangementer og forsøger at skabe et stærkt fællesskab for andre unge autister og unge med tætte relationer hertil. De fleste arrangementer foregår i Odense og kan være alt fra brætspilsaftener, online samtalecafé til en tur i Odense Zoo.
Du kan læse mere om Autisme Ungdom Fyn her.
Bedre Psykiatri
Er du pårørende til en med psykisk sygdom? Bedre Psykiatri er for pårørende over 18 år. Her kan du deltage i samtalegrupper, naturgrupper og skriveværksteder. Du kan også besøge pårørendecaféen, hvor du kan dele din historie med andre og tale om, hvordan du passer på dig selv som pårørende.
Læs mere om Bedre Psykiatri her.
Børne- og ungdomspsykiatri Odense
Børne- og Ungdomspsykiatrien Odense modtager børn og unge i alderen 0-17 år. Afdelingen har døgnpladser og dagpladser samt ambulant udredning. Dag- og døgnafsnittet modtager børn og unge i alderen 6-17 år med alvorlige psykiatriske symptomer og/eller svært forstyrrede adfærdsmønstre. På ambulatoriet kan du blandt andet finde Center for ADHD, Center for selvmordsforebyggelse og Team for spiseforstyrrelser.
Du kan læse mere om afdelingen her.
Rehabilitering og Flådestyring
Rehabilitering og Flådestyring hjælper voksne, der lever med en sindslidelse og de udfordringer, det giver. Her kan du få hjælp, hvis du har væsentlige psykosociale problemstillinger og har behov for social psykiatrisk støtte til at komme videre i livet.
Du kan læse mere om dem, og hvordan du kommer i kontakt med dem her.
CSV Odense – Center for Specialundervisning for Voksne
På CSV kan du få undervisning på små hold, der er tilpasset dig og din situation. Undervisningen er til unge og voksne med enten en sindslidelse, psykisk sårbarhed, en senhjerneskade eller generelle indlæringsvanskeligheder.
Læs mere om voksenundervisning her.
CSV Odense – Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU)
Hvis du som ung har et handicap eller andre udfordringer, som forhindrer dig i at gennemføre en ungdomsuddannelse, så kan du få et særligt tilrettelagt forløb igennem Center for Specialundervisning for Voksne
Depressionsforeningen
Depressionsforeningen hjælper mennesker med depression, bipolar lidelse og deres pårørende – syge som raske. Foreningen tilbyder blandt andet gruppeforløb og rådgivning.
Hvis du søger hjælp til depression eller bipolar lidelse, kan du læse mere her.
Foreningen for Spiseforstyrrelser og selvskade
Har du spiseforstyrrelse eller selvskade , er du i tvivl, om du har, eller er du pårørende? Så kan du få rådgivning ved Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade. Der er både mulighed for telefonrådgivning, personlige samtaler og behandlingstilbud.
Læs mere om spiseforstyrrelser og selvskade her.
Livskræften
Livskræften er et fristed for unge i alderen 18-39, som har eller har haft kræft. Livskræften tilbyder et fællesskab med andre unge i samme situation. Det er uformelt og uforpligtende at deltage - du kan komme og nyde roen, se en film, slappe af og få en kop kaffe. Det kan også være fællesspisning, hygge på Storms Pakhus, spilaften på café og de aftaler, I selv laver igennem Livskræften.
Læs mere eller kontakt Livskræften her.
Pårørendegruppe til scleroseramte
Hvis du er mellem 18-30 år og har en forælder, som har sclerose, så har du mulighed for at mødes med andre pårørende. Når gruppen mødes, kan I enten tale om forskellige emner eller problematikker, som pårørende oplever, og andre gange kan I mødes på en spillecafé, i teateret eller gå ud at spise.
Gruppen mødes 1. mandag i måneden på Borgernes Hus kl. 19-21. Du kan læse mere om unge pårørende her.
Rehabiliteringsteamet
Hvis du har borderline eller personlighedsforstyrrelse, så kan du få hjælp hos Rehabiliteringsteamet, hvis du får bevilling. For at få det skal du enten kontakte din kontaktperson hos Forløb Sindslidelse i Odense Kommune eller din sagsbehandle.
Du kan læse mere om, hvilken hjælp du kan få og hvordan her.
SIND
Er du mellem 18-38 år og pårørende til en person med psykiske udfordringer? Så er SIND's gruppeforløb for unge pårørende måske lige præcis noget for dig. På gruppeforløbene får du konkrete redskaber til, hvordan du for eksempel håndterer bekymringer, sætter grænser og om værktøjer til at passe på og være god ved dig selv.
Du kan læse mere om SIND's gruppeforløb her.
Stoppestedet – Åben Sind
Åbent Sinds ungegrupper er for dig, der er mellem 18-35 år og bor i Odense Kommune. Her mødes unge med psykisk sårbarhed onsdag aften i lejligheden i Jernbanegade. Her spiller de spil, snakker om almindelige ting, ser en film eller går i biffen, på Papas Papbar eller Café. Det er anonymt og kræver ingen tilmelding.
Bliv klogere på Åbent Sinds ungegruppe her.