Spring til indhold

Har du brug for en at snakke eller følges med?

Hvis du har brug for en at skrive, tale eller følges med, så har vi her samlet en række tilbud fra Odense Kommune samt frivillige organisationer og foreninger.

 

Bisiddergruppen Odense

Skal du have et møde med banken, lægen, en sagsbehandler hos kommunen eller noget helt fjerde, og er du bekymret for, om du får sagt det, du vil? Eller om dine rettigheder bliver overholdt? Hvis du er fyldt 18 år, taler dansk og bor i Odense, kan du få en gratis bisidder ved at kontakte Bisiddergruppen Odense.

Kontakt gruppen eller læs mere her.

 

 

Børns Voksenvenner

En voksenven er en fortrolig voksen i et barns liv med få relationer. De fleste af de børn, der får en voksenven, er oftest vokset op med én forælder typisk pga. dødsfald, skilsmisse, stor geografisk afstand eller lignende, og mangler derfor en voksen i deres liv.

Mangler dit barn en voksenven? Så kan du læse mere her

 

 

Center for Mental Sundhed

Har du angst, depression eller stress, så kan du få hjælp ved Center for Mental Sundhed. De tilbyder anonym rådgivning for alle, der er fyldt 18 år og bor i Odense Kommune.

Kontakt centeret eller læs mere her.

 

 

Girl Talk

Har du brug for at skrive, tale eller ses med nogen, der har det ligesom dig? Girl Talk hjælper piger og unge kvinder i alderen 12-24, som mistrives, har det svært eller har brug for at få styrket deres selvværd. De tilbyder digital, anonym rådgivning gennem chat og sms.

Hvis du har brug hjælp eller vil vide mere om Girl Talk, kan du finde dem her.

 

 

Headspace

Har du brug for nogen at tale med – eller kender du én, der har? Her kan du tale om netop det, du ønsker, og i dit eget tempo. Intet er for stort eller småt. Du bestemmer selv, om du vil sige dit fulde navn og andre oplysninger. Rådgiverne hos Headspace har tavshedspligt.

Headspace hjælper unge op til 25 år. Hvis du vil vide mere eller i kontakt med en rådgiver, kan du læse mere her.

 

 

Plexus Odense

Er du mellem 20-35 år? Og vil du gerne lære nye mennesker at kende? Så er Plexus måske noget for dig. Det er nemlig et sted, hvor du kan komme og møde andre, og hvor I kan lære hinanden at kende i trygge rammer. I Plexus har du mulighed for at lave helt almindelige ting samme med andre. I køber ind, laver mad og spiser sammen. Derefter spiller I måske nogle spil eller ser en film.

Læs mere om værestedet Plexus her

 

 

Pårørendegruppe til scleroseramte

Hvis du er mellem 18-30 år og har en forælder, som har sclerose, så har du mulighed for at mødes med andre pårørende. Når gruppen mødes, kan I enten tale om forskellige emner eller problematikker, som pårørende oplever, og andre gange kan I mødes på en spillecafé, i teateret eller gå ud at spise.

Gruppen mødes 1. mandag i måneden på Borgernes Hus kl. 19-21. Du kan læse mere om unge pårørende her.

 

 

Psykologteamet

Kæmper du med udfordringer i forhold til uro, tristhed, lavt selvværd, dårlig trivsel, for meget fravær, søvnproblemer eller selvskadende adfærd? Psykologteamet tilbyder gratis telefonisk vejledning, vejvisning, rådgivning, individuel terapi samt forskellige former for gruppeforløb. Du kan få hjælp, hvis du er mellem 13-30 år, bor i Odense Kommune og ikke har mulighed for at få hjælp andre steder.

Du kan læse mere om Psykologteamet, og hvordan du kontakter dem her.

 

 

Social Sundhed

Har du selv, eller kender du en, som har brug for at blive fulgt til en aftale i sundhedsvæsenet? Social Sundhed hjælper med ledsagelse til lægebesøg, tandlæge, fysioterapi, skadestue, vagtlæge, psykolog, medicinafhentning, undersøgelser og behandlinger hos speciallæge.

Læs mere om, hvordan du kan få ledsagelse her.

 

 

Studenterpræsterne

Hos studenterpræsterne på SDU og UCL kan du i et fortroligt rum tale om dine tanker. Det kan være tvivl og usikkerhed, ensomhed, studiekriser, stress, tristhed, sorg og tab, eller hvad der ellers rører sig i dit liv. Du behøver ikke at være religiøs. Studenterpræsterne er for alle, de har tavshedspligt, og det er gratis.

Hvis du er interesseret i en samtale, kan du læse mere her.

 

 

UngInfo

Hos UngInfo kan du som ung komme forbi til en snak, uanset hvad du har brug for. Det kan være alt fra din hverdag, uddannelse eller job til en helt rolig snak, hvis det er det, du har brug for. Hvis de ikke kan hjælpe dig, kender de mange andre tilbud i Odense – og så kan de måske hjælpe dig videre.

Du er altid velkommen til bare at komme forbi. Du kan læse mere om UngInfo her

 

 

Ventilen Odense

Føler du dig ensom? Og oplever du, at det kan være svært at komme ud og møde andre unge mennesker? I Ventilen Odense kan du møde andre, der har det ligesom dig. Andre, som også vil have hjælp til at komme ud af ensomheden. Her kan I dele små og store ting med hinanden. Spille spil. Tage i biografen eller noget helt tredje.

Du kan læse mere om Ventilens aktiviteter i Odense her.


Klik her og se, hvordan du kan kontakte Støttepunktet