Spring til indhold

Vold, overgreb og digitale krænkelser

Her på siden kan du finde hjælp, hvis du eller din familie og venner oplever vold, overgreb eller digitale krænkelser,

 

Børn- og Familierådgivningen

Er du mellem 0-14 år, og går du rundt og er ked af det, er bange, eller har du været udsat for at blive slået eller noget andet ubehageligt, så har du altid mulighed for at ringe eller skrive til Børn- og Familierådgivningen. De sidder klar til at snakke med dig om, hvordan du kan få hjælp, så du kan få det godt igen.

Du kan både ringe eller skrive til dem, og du kan læse mere om, hvordan du kommer i kontakt med dem her.

 

 

Grænseland

Hvis du har været udsat for seksuelt grænseoverskridende adfærd eller salg/bytte af seksuelle ydelser, kan du få hjælp igennem Grænseland. Det kan også være, du står i en situation, hvor du har overskredet en andens grænse og har brug for at tale om det, uden at blive bebrejdet.

Du kan læse mere om, hvordan Grænseland kan hjælpe dig her.

 

 

Headspace

Har du brug for nogen at tale med – eller kender du én, der har? Her kan du tale om netop det, du ønsker, og i dit eget tempo. Intet er for stort eller småt. Du bestemmer selv, om du vil sige dit fulde navn og andre oplysninger. Rådgiverne hos Headspace har tavshedspligt.

Headspace hjælper unge op til 25 år. Hvis du vil vide mere eller i kontakt med en rådgiver, kan du læse mere her.

 

 

Klinik for Seksuel Sundhed

Som ung kan du få anonym rådgivning om seksuel sundhed i et trygt og imødekommende rum med en af rådgiverne ved Klinik for Seksuel Sundhed. Klinikken tilbyder både test og rådgivning – du kan blandt andet få rådgivning om seksuelt overførte sygdomme, graviditet, abort, prævention, krop og køn, seksuelt misbrug, grænsesætning og meget mere.

Læs mere om klinikken eller book en tid her.

 

 

Krisecenter Odense

Kvinder, der udsættes for vold af enhver art, har ret til at søge hjælp på Krisecenter Fyn. Du kan selv henvende dig, eller bede om hjælp fra din sagsbehandler. Du kan få fat i centeret hele døgnet og få hjælp til transporten til Krisecenteret. Hvis du har børn, er der også plads til dem. Krisecenteret sørger for sagsbehandlingen med din kommune, når du er i sikkerhed.

Har du brug for hjælp? Så kan du finde krisecenterets telefonnummer her.

 

 

Offerrådgivningen

Som offer, vidne eller pårørende, der har været udsat for en forbrydelse eller ulykke, kan du få personlig eller telefonisk rådgivning gratis og anonymt 24 timer i døgnet. Du kan få personlig eller telefonisk rådgivning gratis og anonymt 24/7. Offerrådgivningen hjælper ofre, vidner og pårørende, som har været udsat for en forbrydelse eller ulykke. Aller rådgiverne er uddannet til krisehåndtering, og de står klar, uanset hvad du har været udsat for.

Du kan få hjælp her.

 

 

Reden Ung Odense

Reden Ung i Odense underviser og rådgiver unge drenge, piger og LGBTQ+ fra 7. klasse og op. Her kan du ringe og få rådgivning, hvis du f.eks. har solgt eller delt et nøgenbillede af dig selv eller en anden. Hvis du har overskredet dine grænser eller en andens grænser. Eller hvis du dater andre for penge, oplevelser eller andre ting, og føler at du har mistet kontrollen.

I Reden Ung i Odense sidder Pernille klar til at snakke med dig, og der er ingen spørgsmål eller følelser, der er forkerte.

 

 

Samtalegrupper for Unge

Er et tilbud til dig mellem 13 og 30 år, der oplever svære udfordringer i livet, som du gerne vil arbejde med. Her bliver du mødt med åbenhed, respekt samt en stor nysgerrighed på, hvem du er. Samtalerne tager altid udgangspunkt i dine tanker, følelser og behov. Her er du specialist i dit eget liv, og du ved bedst, hvad du har brug for.

Kontakt Samtalegrupper for Unge her, hvis du har det svært.

 

 

SSP Odense

SSP har fokus på forebyggelse af kriminalitet blandt børn og unge. Det er et samarbejde mellem skole, sociale myndigheder og politi. De tilbyder f.eks. oplæg om alkohol og hash eller oplæg om digital risikoadfærd. Du kan også kontakte dem, hvis du er bekymret for et barn eller ung, som måske drikker for meget eller er på vej ud i kriminalitet.

Se her, hvad SSP tilbyder, og hvordan du kontakter dem.

 

 

Ungdommens Røde Kors

Er til dig, der vil være frivillig og hjælpe andre børn og unge med problemer som ensomhed, misbrug, fattigdom og vold. Det kan være aktiviteter lige fra lektiehjælp og ferielejr til chat, væresteder og meget mere.

Har du lyst til at gøre en forskel for børn og unge, så kontakt Ungdommens Røde Kors her.

 

 

Klik her og se, hvordan du kan kontakte Støttepunktet